Choklad för fulla slanten!
Nu ligger bilder från gårdagen på våran fb-sida!
Åre chokladfabrik
Tinas pralliner i Alsen
Buustamon and Kretsloppshuset
Igår besökte vi både buustamon och kretsloppshuset. Det blev en händelserik och stressig dag men väldigt rolig.
Vi åkte först till buustamon där filmade i resturangen och hotellet men även nere i deras konferansrum där de håller snapsprovningar. Buustamons fjällgård har i dagsläget 10 egna spritsorter och deras produkter finns på flertalet resturanger runt om i Sverige och på lokala systembolag.
Yesterday we visited both Buustamon and Kretsloppshuset. It turned out to be a eventful day with a tight schedule but also very fun and interesting.
First we went to Buustamon where we filmed in the resturant and the hotell but also in their conference room where you can test their own liqour. For now, Buustamon has 10 different kinds of liquor and their products is being sold at several resturants in Sweden and also in some of Systembolagets stores here in Jämtland.
Efter det var vi till Kretsloppshuset där all mat som serveras är organisk. De har egna höns som lägger ägg som de sedan använder i sin matlagning.
After that we visited Kretsloppshuset which is a store and a resturant that only serves organic food. They have their own hens and they use the hens' eggs in their cooking.
Fler bilder finns på Facebook.
More pictures can be found at Facebook.
Vi åkte först till buustamon där filmade i resturangen och hotellet men även nere i deras konferansrum där de håller snapsprovningar. Buustamons fjällgård har i dagsläget 10 egna spritsorter och deras produkter finns på flertalet resturanger runt om i Sverige och på lokala systembolag.
Yesterday we visited both Buustamon and Kretsloppshuset. It turned out to be a eventful day with a tight schedule but also very fun and interesting.
First we went to Buustamon where we filmed in the resturant and the hotell but also in their conference room where you can test their own liqour. For now, Buustamon has 10 different kinds of liquor and their products is being sold at several resturants in Sweden and also in some of Systembolagets stores here in Jämtland.
Efter det var vi till Kretsloppshuset där all mat som serveras är organisk. De har egna höns som lägger ägg som de sedan använder i sin matlagning.
After that we visited Kretsloppshuset which is a store and a resturant that only serves organic food. They have their own hens and they use the hens' eggs in their cooking.
Fler bilder finns på Facebook.
More pictures can be found at Facebook.
Buustamon och Kretsloppshuset
Idag åker vi till Buustamon som är ett hotell i Åre. Sedan åker vi till Mörsil för att besöka Kretsloppshuset som är en butik och ett café med ekologiska produkter. Bilder från idag dyker upp snart så håll utkik!
Today we are going to Buustamon which is a hotel in Åre. Then we will go to Mörsil to visit Kretsloppshuset which is a small store and a café with organic products. Pictures form today will be up soon so keep yourself updated!
Today we are going to Buustamon which is a hotel in Åre. Then we will go to Mörsil to visit Kretsloppshuset which is a small store and a café with organic products. Pictures form today will be up soon so keep yourself updated!
Tinas Praliner
Igår var vi hos Tinas Praliner i Alsen. Mycket fin plats med otrolig utsikt och vackra praliner i en massa olika former och smaker. Vi åker dit igen nästa vecka för inspelning.
Glad midsommar!
Yesterday we went to Tinas Praliner in Alsen. A very nice pace with incredible view and ceautiful chocolates varying shapes and flavors. We will go there again next week for filming.
Happy midsummer holidays!
Havtorns Tina och Forsaleden
Igår var vi hos Havtorns Tina och sedan åkte vi till Forsaleden. Vi hade lite problem med att hitta till Forsa men till slut tog vi oss fram. Bilder från gårdagen finns på vår Facebook-sida.
Yesterday we went to Havtorns Tina and then we went to Forsaleden. We had some difficulties finding our way there but at last we managed to get there. Pictures from yesterday is available on our Facebook-page.
Söndagen hos Havtorns Tina
Här är lite bilder från söndagen då vi var hos Havtorns Tina. Fler av dessa finns på vår Facebook-sida.
Here are some pictures from the sunday when we were visiting Havtorns Tina (Buckthorn Tina). More of these can be viewed on our Facebook page.
Tina och juryn som funderar på vem som ska utses som vinnare av kaktävlingen.
Tina and the jury who are deciding who will be announced as the winner of the contest.
Ny design
Under dagens gång har vi jobbat på en ny och mer personlig design. Om du inte ser den, uppdatera sidan genom att trycka på f5.
During the day, we have been working on a new and more personal design. If you do not see it, refresh the page by pressing F5.
During the day, we have been working on a new and more personal design. If you do not see it, refresh the page by pressing F5.
Framgården
Igår besökte vi Framgården i Skylnäs. Tyvärr saknade vi minneskort på system-kameran, men vi tog några mobilbilder. På gården bjöds det på god mat av ekologiska och rättvisemärkta varor.
Yesterday we were at Framgården. We got to taste organic produced food and got alot of great shots to the episode. Unfortunately, we didn´t have any memory card in our camera but we took some pictures with our cellphone.
Havtorns Tina
Idag har vi besökt Havtorns Tina. Dagen till ära var det kaktävling på just tema havtorn. Det vinnande bidraget kommer att säljas på gårdsfiket under sommaren. Redan vid ankomsten avslöjade den fulla parkeringen att det var mycket gäster på gården den här dagen. De satt ute i den vackra trädgården och njöt av goda havtornsbakelser och fint väder. Många bilder togs under dagen som kommer läggas upp här på bloggen veckan som kommer, så håll utkik!
English
Today we visited HavtornsTina. It was a competition of who could bake the tastiest cake with buckthorn as an ingridient. The winning cake is going to be in her range of products in her café during the summer. When we arrived we could tell by the full parkinglot that it would be alot of people visiting the competition, both as competitors but also just to look and taste the different cakes. Pictures will be uploaded shortly.
English
Today we visited HavtornsTina. It was a competition of who could bake the tastiest cake with buckthorn as an ingridient. The winning cake is going to be in her range of products in her café during the summer. When we arrived we could tell by the full parkinglot that it would be alot of people visiting the competition, both as competitors but also just to look and taste the different cakes. Pictures will be uploaded shortly.
Logga
En vacker logga har nu skapats!
English
This is the logo we came up with. We are satisfied with the result.
This is the logo we came up with. We are satisfied with the result.
Dag 2
Idag är det dag nummer två. Idag kommer vi att jobba med loggan för projektet. Vi har idén och ska jobba fram den utifrån det. Det kommer att bli spännande att se hur den blir i slutändan. Idag kommer vi också att räkna ut hur mycket tid som kommer att gå åt till att åka mellan platserna vi ska besöka.
Den stora frågan är fortfarande; Hur ska vi synas? Det är något som vi kommer att få ägna mycket tid att fundera på.
English
Today is the second day for us here at Filmpool Jämtland. Today we are going to make a logo which will represent the project "A Taste of Jamtland". We got the idea of how it is going to look and we believe that the result is going to be awesome. We will also make a schedule of how long time it will take to travel between the different places we are going to film on.
A big remaining question is; How are we going to advertise the project? A question we will have to put a lot of time and effort in to solve.
Den stora frågan är fortfarande; Hur ska vi synas? Det är något som vi kommer att få ägna mycket tid att fundera på.
English
Today is the second day for us here at Filmpool Jämtland. Today we are going to make a logo which will represent the project "A Taste of Jamtland". We got the idea of how it is going to look and we believe that the result is going to be awesome. We will also make a schedule of how long time it will take to travel between the different places we are going to film on.
A big remaining question is; How are we going to advertise the project? A question we will have to put a lot of time and effort in to solve.
Platser vi ska till
Det här är platser vi kommer att besöka och spela in på:
Framgården i Skylnäs, gården är ett slags bed & breakfast med konferensmöjligheter och olika aktiviteter. JämtTinas Havtorn drivs av Tina Lindberg. Hon har blomsterträdgård, gårdsbutik, växthuscafé och såklart en havtornsodling. Allt detta finns att hitta i Slandrom. Sav är en vinproducent som har specialiserat sig på vin baserat på björksav. Saven tas från björkar runt om Storsjön. Företaget finns på Frösön. Tinas Praliner ägs av Tina Miinin och finns i Alsen. Tinas Praliner tillverkar choklad av noggrant utvalda råvaror. Buustamons Fjällgård är ett hotell med konferenslokaler vid Åreskutan. Kretsloppshuset i Mörsil är en liten butik med cafe där samtliga produkter är ekologiskt framställda. De har bl.a. en egen hönsgård där de plockar ägg som säljs i butiken. Raftsjöhöjden som är en getostproducent i Hammerdal. Skärvångens Bymejeri som gör dessertostar av mejeriets ko- och getmjölk. De finns i Skärvången som är en liten by i norra Jämtland. På Rönngården i Lit odlar Berit Henriksson bär och grönsaker som sedan förädlas till marmelad, saft, sylt, chutney och andra godsaker. Hara Gård som har bageri, häst-stuteri och gårdsbutik. Där erbjuds nyttigt bröd bakat på bra råvaror och de odlar även bär som förädlas på gården.
This is some of the locations we will be filming at:
Framgården in Skylnäs is a bed and breakfast located deep in the woods, with a calm environment this is the perfect location to hold your conferense.
JämtTinas Havtorn is a café and a store which is focused on buckthorns.
In Östersunds airforce old hangars Sav produces sparkling wine. It is made off birch sap that has been collected around the local lake "Storsjön".
Tinas Praliner is located in between Östersund and Åre and produces chocolate of carefully selected ingridiants.
732 meters above sea level on thew mountain of Åre lays Buustamon, a resturant and hotell. With an amazing view and food inspired by the culture of Jamtland the resturant has been a well known place to visit by people traveling to åre.
Kretsloppshuset is a café with a smaller store with all products being organically produced.
Raftsjöhöjden is a dairy that produces their own cheese from goat milk.
Skärvångens bymejeri is a dairy that makes cheese from both cow and goat milk.
On Rönngården in Lit, the owner Berit grow berries and vegetables which she later use to make jam, jelly and juice.
Hara gård is a bakery with a store where they sell their own produced and healthy bread.
JämtTinas Havtorn is a café and a store which is focused on buckthorns.
In Östersunds airforce old hangars Sav produces sparkling wine. It is made off birch sap that has been collected around the local lake "Storsjön".
Tinas Praliner is located in between Östersund and Åre and produces chocolate of carefully selected ingridiants.
732 meters above sea level on thew mountain of Åre lays Buustamon, a resturant and hotell. With an amazing view and food inspired by the culture of Jamtland the resturant has been a well known place to visit by people traveling to åre.
Kretsloppshuset is a café with a smaller store with all products being organically produced.
Raftsjöhöjden is a dairy that produces their own cheese from goat milk.
Skärvångens bymejeri is a dairy that makes cheese from both cow and goat milk.
On Rönngården in Lit, the owner Berit grow berries and vegetables which she later use to make jam, jelly and juice.
Hara gård is a bakery with a store where they sell their own produced and healthy bread.
Facebook och twitter
Nu ligger både facebook och Twitter länkat till vänster nedanför kategorierna, så se till att gilla och följa oss!
It's now possible to follow our daily facebook and twitter updates through our blog. Just check bellow the category bar to the left. Make sure to follow both facebook and twitter!
It's now possible to follow our daily facebook and twitter updates through our blog. Just check bellow the category bar to the left. Make sure to follow both facebook and twitter!
Vad är det här? What is this?
Under sommaren 2011 så kommer Filmpool Jämtland i samarbete med Gastronomy Jämtland Härjedalen att driva en internetbaserad TV-serie som ska handla om Jämtlands matkultur. Med Östersund som nyutnämnd mathuvudstad vill vi visa upp det varierande utbudet utav lokala produkter.Visionen med projektet är att ge folk kunskap och insikt i den jämtländska matkulturen.
Den här bloggen kommer att skrivas av feriepraktikanterna Anna, August, Jonna, Joel och Matilda. Våra uppgifter är att marknadsföra projektet. Det kommet att göras Facebook, Twitter och bloggen som kommer att uppdateras om vad som händer under produktionen.
Filmpool Jämtland and Gastronomy Jämtland/Härjedalen are going to produce a webbased tv-series about the foodculture of Jämtland during the summer of 2011. Östersund, which is biggest city in Jämtland has recently been appointed as the capital of food in Sweden and our vision is to show the huge and varying amount of local produced products that Jämtland has to offer. The blog is going to be updated by holiday trainees. Our main task is to advertise the project by using facebook, twitter and this blog.
Den här bloggen kommer att skrivas av feriepraktikanterna Anna, August, Jonna, Joel och Matilda. Våra uppgifter är att marknadsföra projektet. Det kommet att göras Facebook, Twitter och bloggen som kommer att uppdateras om vad som händer under produktionen.
Filmpool Jämtland and Gastronomy Jämtland/Härjedalen are going to produce a webbased tv-series about the foodculture of Jämtland during the summer of 2011. Östersund, which is biggest city in Jämtland has recently been appointed as the capital of food in Sweden and our vision is to show the huge and varying amount of local produced products that Jämtland has to offer. The blog is going to be updated by holiday trainees. Our main task is to advertise the project by using facebook, twitter and this blog.